Не искате кредитна карта?

Взели сте кредитна карта, защото ви е изглеждала като добър вариант за финансиране на краткосрочни нужди. Въпреки всичко отдавна не сте убеден, че това е било най-правилното решение за вашето финансово състояние. Попаднали сте в омагьосан кръг, от който ви се струва, че няма изход. Горе главата. Има изход и от тази ситуация. Представяме ви няколко лесни стъпки как по-бързо да закриете кредитната си карта.

Първо – спрете да използвате кредитната карта и се огледайте

Дошло ви е до гуша да плащате вноски, а кредитът ви да не намалява. Явно изпитвате затруднения. Първо и най-важно условие да погасите своята кредитна карта, е да спрете да я ползвате. Звучи логично нали?  Разчитайте на това с което разполагате и плащайте с дебитна карта или в брой.

Установете колко дължите и при какви условия

Разгледайте последното си месечно извлечение. Там ще намерите информация колко е дължимата сума в едно с лихви и такси. Обадете се на банката издател, за да потвърдите сумата.

Срежете пластиката на 2

Унищожете пластиката и изтрийте данните от всички уеб сайтовете къде може да сте съхранили данните. Това ще ви предпази от изкушението да посегнете отново към нея. Не се притеснявайте. Във всеки един момент може да се обадите на издателя и да поискате нова пластика срещу минимална такса. Малка цена цена, която бихте заплатили срещу възможността да се видите без кредит по картата.

Освободете пари и си направете си план за погасяване

Опитайте се да преосмислите начина си на живот и да проверите от къде бихте могли да заделите една сума която да насочите към погасяване на кредитната карта. Ние не можем да ви кажем колко да е тя, но можем да ви кажем, че 10 лв. допълнително на месец над минималната вноска ви спестяват много лихви. С помощта на нашия калкулатор може да си направите план за изплащането на вашето задължение. А най-добрият съвет,  който можем да ви дадем, е да се придържате към него с цената на всичко.

Изберете си стратегия за погасяване на задължение

Има няколко стратегии за по-бързо погасяване на кредитна карта и нито една от тях не предвижда плащане само на минимална вноска. Един от вариантите е да плащате допълнителна сума към минималната вноска. Също така може да си изберете фиксирана сума, която се ангажирате да плащате на месец. С този калкулатор може да направите необходимите изчисления.

Помислете за преструктуриране на баланса по кредитна карта

Ако за вас все пак е важно размерът на вноската да остане минимална, може да помислите за преструктуриране на задължението в потребителски кредит. Обикновено потребителските кредити са с по-ниска лихва. Това ще помогне за по-ниската вноска, но трябва да имате предвид, че периодът за който ще го погасите ще се удължи значително. С този калкулатор може да сравните колко би ви струвало да погасите задължението по кредитната си карта с потребителски кредит.

Избрано от блогът за кредитни карти