Калкулатор такса теглене на банкомат с кредитна карта

На колко от вас се е налаголо да теглят пари на банкомат от кредитната си карта? А замисляли ли сте се колко такса плащате за това? С този калкулатор може да изчислите каква такса ще ви се начисли, ако ползвате кредитна карта, като средство за теглене на банкомат. Достатъчно е да проверите в тарифата на издателя/банката каква такса е предвидена за ползване на АТМ.

Прочети инструкциите за ползване

Декларация.

Инструкции за ползване на калкулатора

Изберете сума за теглене от банкомат: Изберете от падащато меню сумата, която бихте искали да изтеглите на банкомат.

Размер на такса в процент от тегленета сума: Таксата за теглене на бакомат от кредитна карта обикновено е представена от 2 части: % от общата изтеглена  сума и  фиксирана сума.  В това поле следва да посочите процент определен от банката издател за всяко теглене от банкомат.

Фиксирана сума: В това поле трябва да посочите допълнителната сума, ако има такава. Ако няма посочена допълнителна сума от банката издател, оставете полето празно.

Изберете пояснение за фиксираната сума от таксата за теглене на банкомат: Следва да изберете една от посочените възможности:

  • Фиксираната сума е минимална: Изберете тази опция в случай ,че таксата по тарифа е определена като например “1% от сумата но не по-малко от 2 лв”.
  • Фиксираната сума е допълнителна: Изберете тази опция в случай ,че таксата по тарифа е определена като например “1% от сумата + 2 лв”.

РЕЗУЛТАТ

Размер на дължимата такса: Това е размерът на таксaта, която ще ви бъде начислена от издателя.

RelatedPost