Как да вземете най-доброто от всяка кредитна карта

 Научете всичко онова което ви трябва, за да ползвате своята кредитна карта ефикасно и безпроблемно – стъпка по стъпка:


Не харчете повече от колкото може да си позволите

Да харчиш пари с кредитна карта е лесно. Също толкова лесно обаче,  е и трупането на дълг, който трудно се връща. Най-добрият съвет който можем да ви дадем, е да не ползвате кредитнта си карта без да имате план как ще възстановите използваните средства. С други думи трябва да държите нещата под контрол.

Разучете какво е “гратисен период” и го ползвайте максимално

Ако су чудите какво значи това, прочетете нашата статия по темата. Може да ползвате и нашия калкулатор,  за да изчислите гратисния период по вашата кредитна карта. Гратисният период вече не е мистерия.

Поставете си лимит на плащанията с кредитната карта

Не трябва да гледате на кредитната карта като допълнение към месечния ви бюджет. Притежавайки кредитна карта вие не ставате по-богат. Притежанието на кредитна карта е до някъде удобство, но и  отговорност.  Ползвайте кредитна карта за покупки, които бихте могли да си позволите и без нея.

Не се поддавайте на изкушението “минимална месечна вноска”

Най-лесният начин да се вкарате в омагьосания кръг на непосилните задължения, е да плащате само минималната вноска по кредитна карта. Ако сте направили и ненужни покупки, е лесно да изгубите контрол.

Вижте колко реално струва минималната вноска. 

Плащайте своите задължения навреме

За да имате приятно изживяване, докато ползвате кредитнатат си карта, от сеществена важност е да погасявате своите задължения навреме. Спазвайки падежните дати посочени от банката издател, си гарантирате няколко неща: картата ви няма да се блокира, трупат едобра кредитна история, откроявате се като клиент на който може да се разчита.

Следете редовно месечното извлечение по кредитната карта

Месечното извлечение е източник на много ценна информация. Погрижете се да го получавате редовно. За да стане това се уверете, че издателя на кредитната ви карта разполага с актуални данни за връзка с вас, адрес, телефон, имейл. Повече за месечното извлечение тук.

Не пренебрегвайте комуникацията с банката издател на кредитната карта

Не бъдете предубедени към предложенията които банката отправя към вас. Сигурни сме, че може да намерите нещо интересно за себе си, когато най-малко сте очаквали.

Избрано от блогът за кредитни карти